HTML

barázdabillegető; amikor a világ túl bonyolult

Munkaszervezési tippek kezdő feleségek és családanyák részére.Nem kell mindent komolyan venni, de titokban ki lehet próbálni. Ami praktikus, ami bejön azt alkalmazd, hogy több időd maradjon arra, ami fontos!

Friss topikok

Linkblog

2009.09.28. 10:21 Barázdabillegető

 

 Barázdabillegető

 

 A barázdabillegető egy madár. Az egész világon honos, rokonságban áll a pityerekkel. Nem híres, nem túl szép, nem trillázik, mint a fülemüle. Hasznos madár. Végzi a dolgát, neveli, eteti családját, takarítja a fészkét, rendben tartja a környékét. Neve alapján választottam jelképnek: a gondok miatt mélyülnek a barázdák homlokunkon. Nekünk háziasszonyoknak az a dolgunk, hogy ide-oda billegve simítsuk el a hol sekélyebb, hol mélyebb barázdákat, melyek a mindennapok rohanásában keletkeznek a család életében. Addig kell a barázdákat gyorsan elsimogatni, míg frissek. Az el nem simított barázdákból kemény szakadékok lehetnek, S akkor már késő, nem elég már a billegve simogatás, csákány, ásó meg kapa kell, s ezek már durva szerszámok. Ne kelljen őket használni, mi csak billegessük minden nap a kis barázdákat.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pertli.blog.hu/api/trackback/id/tr801412297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása